Tuesday, 31 December 2013

Review gadjet : Samsung Galaxy Camera

Holla guys ,
Untuk entry kali ni , nak share sikit pasal Samsung Galaxy Camera (tekan link nie )




Ramai gak kawan aku yang tanya aku guna kamera apa untuk ambil gambar . So jawapannya adalah Samsung Galaxy Camera . Tapi bagi aku , aku tak pernah panggil benda alah ni kamera sebab aku panggil die phone . Kenapa ? Sebab function dia sama macam phone just tak boleh call je . Awesome kan ? It means phone ni boleh digunakan untuk mesej , main game , wechat , whatsapp and blablabla . Tak percaya ? Meh nak tunjuk . Ni semua screenshot dari phone galaxy camera tuh .

Apps from Play Store

Home menu

Screen lock
 Haa . Dah percaya belum ? Kalau belum lagi , meh nak tunjuk pulak quality gambar dia . Phone nie memiliki kamera 16 Megapixel dengan 21x optical zoom . Nie contoh2 gambar dia

Gunakan Samsung Galaxy Camera . ( guna Smart untuk Food :D )

Gambar ni guna Iphone 4s

Gunakan Samsung Galaxy Camera

Guna Samsung Galaxy Camera

Gunakan Samsung Ace Plus

Guna Sony Experia J


Berdasarkan 6 gambar dekat atas , 3 gambar guna Samsung Galaxy Camera and 3 gambar lagi menggunakan Samsung Ace Plus dan Sony Experia J . Untuk orang macam aku , aku tak berapa gemar dengan kamera dslr semua tu sebab leceh nak angkut . So Galaxy Camera lah paling sesuai sebab bukan sekadar phone or kamera semata . Harga pun sekarang dah turun dalam RM14++ dah boleh dapat dah . Berbaloi kan ?

 Lupa pulak nak cakap , semua gambar di atas NON-EDIT ye . Original semua tu . Furthermore , video dia juga ada 3 format which is original , HD and Full HD tau ! So apa pendapat korang ? Gadjet apa paling best and awesome ?Bagi aku , Samsung Galaxy Camera la . Hihi . Take care guys :)

7 comments:

  1. menarik guna samsung camera tu
    sop guna S3 jer :)

    ReplyDelete
  2. Hasil fotonya bagus-bagus sekali.. Samsung the best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan . tak perlu bajet tinggi tapi kualiti memang best !

      Delete
  3. sebelum ini pakai iphone. now s2.. hehehehe .. singgah sini yea theianfaizaldiaries.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh kenapa tukar ? jarang iphone tuka samsung

      Delete
  4. Good buy dan photo pun cantik

    ReplyDelete

takkan baca je ? komen la sekali